personal

LES SANTES 2007

Resum molt ràpid d'unes de les millors Santes que recordo en tots els sentits. On com sempre, la Momerota, ha estat a l'alçada. Faig un resum molt molt ràpid: 

·Dies previs:

Com sempre acabar d'enllestir el que s'ha preparat durant mesos: traques, xapa i pintura del cap de la momerota,vestits, etc..

 

 

 

·Dia 22:

Diada castellera. Com sempre, uns Capgrossos impressionants, que semblen quasi recuperats (a veure si fan el 4d9f aquesta temporada i tot tornarà a la normalitat). Els Castellers de Vilafranca, com sempre, fent gran la diada de les Santes amb el primer gamma extra (td9fm). I el de Reu, tenint en compte el nombre de castelers que eren a plaça, perfectes.

 

 

 

Al vespre, Sardinada flamenca. Degut a la desastrosa organització a la 1/2h d'haver començat l'acte ja no servien sardines (gens barates) per manca de plats i pà. Així que vam decidir fer la nostra sardinada a Can Margarit, on ens vam posar les botes. Sorprenentment les sardines eren més barates (i més quantitat) que les de l'organització de l'acte. Després els concerts força bé. Primeres castanyes, les gent calentant motors, coneguts parlant i parlant, etc...

 

·Dia 24:

Al matí, montatge de la gran obra d'enginyeria, ideada per JC i PA, per tal de montar la traca final de l'escapada.

 

 

Per estalviar costos, aquest any ens va tocar montar La Banyetes a la mansió dels siamesos, en poke i la mossa:

 


 

A la nit havaneres. Les Havaneres més pobres pel què fa al nombre de gent. Destacar les primeres persones indignades amb les barres d'aquest any. Vist el panorama, aviat cap casa.

 

·Dia 25:

Per molts, el millor dia de Les Santes. Al matí, i fins a ben dinat, acabar de montar el final de l'Escapada a Negra Nit al darrera l'Ajuntament. 

 


 

A la tarda tocava, com sempre anar cap a la crida, sorprenentment la Momerota va sortir puntual...

 


 

Un cop totes les figures davant l'ajuntament, el sr. Alcalde va fer el pregó, va encendre la traca (el momeroters la van desmontar ), i tot seguit tothom al seu lloc habitual. Abans de fer els balls propis , es va fer la presentació del Dragalió, fill d'una Vibria i pare biològic desconegut (molt graciós i molt mono, però no crec que estigui a l'alçada. Això si, tira més foc que els seu suposat pare). Els petits tabalers lo millor de la nova figura.

 


 

Després de la presentació, com sempre, els balls de totes les figures. I un cop acabada la crida, a montar la façana de l'ajuntament per l'inici de l'Escapada.

A les 11:30 en punt, com sempre.. el Desvetllament Bellugós, l'acte per excelència de les Festes (a part del ofici, evidentment)

NOTA: Comença a ser lamentable el tema de la sonorització.

I un cop acabat el Desvetllament amb els gegants i les bandes un dels correfocs més impressionants de Catalunya: L'Escapada a Negra Nit. El següent video és obra del mateix creador de l'Escapada, és a dir, en Miguelete (a destacar, com sempre la traca final, l'encesa inicial, i sobretot la traca de xiuladores de la plaça dels Bous):

 

 

Acabada l'escapada, a la ruixada, aquest any amb barreja....

 

 

 

 

 

blog comments powered by Disqus

Additional information