personal

JAPÓ (1a part)

Fa quatre dies vam arribar del Japó un país que duiem en ment des de fa temps i que aquest any vam decidir anar-hi. Les espectatives s'han complert de sobres durant aquestes més de dues setmanes que hem estat allà, i m'he quedat amb ganes de més.
 
La nostra ruta resumida va ser la següent: Toquio, Nagoya, Takayama, Kanazawa, kyoto, Nara, Himeji, Osaka, Kurama, Hiroshima, Fuji-san i Tòquio.
 

Es tracta d'un viatge molt i molt interessant, que no és tant car com la gent imagina, els preus en general són similars aquí (parlo del que hem hagut de "consumir" nosaltres). Països com França, Anglaterra o Alemanya són més cars (per no dir alguns del més al nord d'Europa). El JR Pass fa que el preu de moure't per dins del país en tren sigui molt i molt assequible també, i els ryokans tenen una relació qualitat preu molt i molt bona. El que fa pujar més el preu del viatge, és evidentment, el bitllet d'avio, però agafat amb temps, es troben bones ofertes.
 
Fotos: Part I - Part II
 
Aqui faig una breu explicació de la ruta que vam fer per el país  (en el següent post, ja resumiré els útlims dies que vam passar a Tòquio).  
 
·LA RUTA:
 
05/08-> Avió fins a Frankfurt, i allà avió cap a Tòquio .
 

 
06/08-> Arribem a l'aeroport de Narita, recollim el JR Pass, després una noia ens informa de perfectament de tot en anglès (deprés vam veure que molt poca gent el parla), anem cap a Tòquio, i anem al primer ryokan a Ueno. Aquesta és la primera imatge de que ens trobem al sortir del metro:
 

 
07/08-> Al matí agafem tren i anem cap a Nagoya , ciutat molt moderna, algun temple i poca cosa més, però més que suficient per anar descobrint la manera de fer del país, acostomant-se als metros japonesos,... Ens quedem a dormir allà.
 
08/08-> Ens llevem, esmorzem al ryokan, i marxem cap a Takayama , una ciutat (allà potser el consideren poble...) molt interessant, que conserva molt bé l'estil japonès més clàssic. Allà explorem els carrers durant al matí, i a la tarda anem a fer una rutilla pels voltants a veure un cementiri , alguns temples , i les afores de la ciutat.
 

  
09/08->  Al matí, mentre fem temps esperant que surti el nostre tren, visitem els dos mercadillos que hi havia per Takayama. Després agafem el tren cap a Kanazawa. Una ciutat més gran que Takayama, amb una bona combinació del japó més clàssic amb el més modern (em va encantar l'estació). Allà anem a deixar les maletes al ryokan i fem una volta pel mercat , el barri de les geishas, i seguim soportant la calor de l'estiu japonès. Després anem al castell, passem pel moseu i ens trobem amb una exposició de Ron Mueck i entrem. Tornem al ryokan, i al sortir al vespre tenim la sort que ens trobem amb un festival típic japonès:
 
 
 
10/08-> A primera hora agafem el tren cap a Kyoto , la capital "cultural" de Japó. Només arribar ens trobem amb una espectacular estació i just davant la torre de Kyoto. Un panorama que no té res a veure amb el Kyoto que hi ha al interior de la ciutat. Deixem els trastos al hotel i fem visita als temples i jardins que tenim més propers. Més tard anem al centre, entrem a algunes botigues , i de passada intentem entendre el mapa d'autobusus de la ciutat, al final, tot molt més fàcil del que sembla a primera vista (com tot en aquest país). 
 

 
11/08-> A primera hora ens perdem un ratillo per un altre mercat . Després ens passem el matí i part del migdia tragant-nos els temples i jardins més importants de la ciutat, molts d'ells patrimoni de la humanitat, i tot molt guapo. També ens pardem pels carrers més tradicionals .. Això si, la calor no desapareix, al contrari ... 
 
 

A la tarda al Museu Internacional del Manga , que més que un museu és una biblioteca amb milers d'exemplars de manga. En una de les estanteries tenen exemplars de manga traduit, i vam trobar això . Allà es pot observar la febre que hi ha per aquest gènere en el país, et trobes gent llegint manga per a tots els racons del museu. Després del museu, vam intentar anar al palau imperial, però ja era tancat, ens vam conformar veient-lo des de fora.
 

Al vespre a sopar per Gion , el barri de les geishas . Fent una volta per allà, en menys de dues hores, tot i quedar només unes 1000 geishas, en vam veure tres o quatre...els guiris les persaguien com paparazzis. Així que vam comprovar que realment existeixen...
 
 
12/08-> Al matí agafem el tren , i anem cap a Fushimi Inari Taisha , que és un santuari del segle VII al sud de Kyoto, on milers de toriis marquen el camí fins a dalt de la montanya on hi ha el santuari. 
 

Quan acabem aquesta excursioneta que sembla una excursionassa amb la calda que feia, tornem a l'estació de Kyoto i agafem un Tren cap a Nara , una altra ciutat plena de temples i santuaris que són patrimoni de la humanitat. Primer visitem el temple Kofuku-ji.
 

Després anem cap al temple de Tódai-ji (no hi anem sols ), un temple immens i dels que més em van agradar. A dins hi ha una estatua d'un buda gegant. Dins del temple hi ha una columna amb un forat de les mateixes dimensions que el forat del nas de l'estatua. Diuen que qui aconsegueix passar pel forat serà beneït per la il·luminació.
 

Sortint del temple, ens va caure a sobre un aiguat important , ens vam poder refugiar a la porta d'entrada al temple, allà vam estar una bona estona, tothom passava el temps com podia , fins que vam decidit anar a comprar un paraigues per poder escapar-nos d'allà. En el refugi s'hi van apuntar uns quants cervols dels centenars que ronden per Nara. 
 

Allà a Nara ens vam quedar fins al vespre, ja que ens havien dit que durant aquells dies omplien els carrers de fanals, i que quedava tot "molt molt maco". Així que ens vam quedar per veure la llum. Mentres feiem temps vam veure una curiosa manera de fer galetes .
 

 
13/08-> Al matí, un altre cop tren i cap a Himeji , per veure el castell de Himeji . Una espectacular estructura de fusta immensa del segle XIV que es conserva perfectament. 
 
 
A la tarda vam estar per Osaka , la tercera ciutat del país (diuen que en horari laboral la segona). Allà no vam anar a veure res en concret, vam estar donant una volta per aquesta moderna (i en alguns trams agobiant) ciutat. 
 
14/08-> L´últim dia que passavem a la regió de Kansai , vam decidir fer una mica de relax. Per anar a un lloc més tranquil vam anar a kurama , un poblet de montanya molt a prop de Kyoto. Allà vam visitar un temple que hi ha dalt d'una montanya (per menys d'un euro vam agafar un cremallera que ens estalviava pujar a peu). Després del temple, vam anar a un Onsen durant una horeta, on ens vam banyar sota la pluja.
 

 
15/08-> De bon mat, vam agafar el Shinkansen cap a Hiroshima . Allà, un cop vam deixar tots els trastos al hotel, vam agafar el tramvia cap a la zona del Parc del Memorial de la Pau.
 

 
Alla se't posa la pell de gallina, tot i que és una història que tots sabem quasi de memòria, és d'aquelles coses que quan ets al lloc dels fets, t'adones de la dimensió d'aquests i de la trragèdia (algo similar a la visita a un camp de concentració nazi). 
 

 
16/08-> Per variar, a primera hora agafem el tren amb destinació Mishima .  D'allà un bus fins a Kawaguchico, on ja veiem perfectament el nostre objectiu: el Fuji-san .
 
 
Allà un altra hora de bus, fins a la 5a estació. Arribabem allà cap a les 20:30h. Ens vam equipar , vam veure que anavem molt poc preparats, i vam haver de comprar un gorro de llana per la Marta. A les 21h (més o menys) començava la nostra ascensió al Fuji. La idea era arribar al cim cap a les 4:30h de l'endamà. Anavem una mica perduts respecte el temps que es tardava a pujar, ja que ens havien dit des de 4 a 9 hores... 
 
17/08-> Cap a la 1 de la matinada arribabem als 3100 m. Aquí la rasca ja era considerable, i la gent que hi havia pujant encara més. Vam anar pujant més o menys bé fins a les 3h, quan vam arribar al últim tram. Hi havia cua per arribar al cim!! i estavem literalment parats en una carabana de japonesos a més de 3000 m d'altura...tot una mica subrealista. Aquests moment van ser els que més fred vam passar.....Es va anar aclarint el dia:
 

I finalment, va sortir el sol entre els núvols que teniem per sota nostre, un dels millors moments, sinó el millor, del viatge.
 

Un cop va sortir el sol, vam fer els 30 o 40 metres que ens faltaven per el cim , i vam començar el descens immediatament. Teniem 3 hores justes per baixar i agafar el bus fins a Tòquio del que ja teniem els bitllets. Les vistes seguien sent impressionants, tot i que el camí era durillo
 

 
En 3 hores vam arribar a la 5a estació, vam agafar pels pèls el bus cap a Kawaguchico, i allà vam poder agafar a temps l'altre bus cap a Tòquio. Cap a les 13h arribabem de nou a Tòquio, sense haver dormit i havent pujat al Fuji a la nit, estavem per tirar. Així que vam anar a deixar les maletes al ryokan, i vam anar menjar algo per Ueno. Es va posar a ploure i vam veure que era una senyal que ens enviava a dormir fins l'endamà.
 

 
blog comments powered by Disqus

Additional information