personal

JAPÓ (2a part)-> TÒQUIO

Seguint amb el viatge a Japó, queda explicar els últims dies passats a Tòquio . Una ciutat immensa, que evidentment no vam tenir temps de coneixe-la profundament. Hi viuen 12 milions de persones, i a la seva àrea metropolitana uns 30. Tenia una imatge d'una ciutat molt caòtica, però tot i la seva immensitat, és una de les ciutats més "còmodes" a les que he estat.
 

 
Han estat 4 dies en aqusta ciutat, una misèria, ja que mereixeria al menys 10 dies per coneixe-la mínimament. Però vam intentar anar bastant "a pinyon", i visitar els barris més significatius. 

17/08-> Arribem petats i adormits després de pujar al Fuji. La idea era anar al pont de Jingü-bashi de Harajuku, on es reuneixen cada diumenge al matí les cosplay-zoku . Però va tornar caure un bon aiguat, i entre això, les ganes de dormir i el cansament vam decidir anar a dormir després de menjar alguna cosa prop del ryokan.
 

 
18/08-> Vam llevar-nos a les 4 de la matinada per anar al mercat del peix de Tsukiji , pensant-nos que el metro de Tòquio funcionava 24h al dia. Vam comprovar que no, i vam haver d'esperar que obris el metro. Era una imatge que més tard seria molt extranya, Tòquio i el metro sense una ànima ...
 
Cap a les 5:30 arribem al mercat. Allà l'activitat és frenètica, tant a les parades com a la subasta . Tot de carros amunt i avall, la gent cridant, olor a peix per a tot arreu, i moltes i moltes tonyines . En definitiva, un mercabarna a lo bèstia i a lo japo..
 
 
Lo normal és que sortint del mercat es vagi a un dels molts petits restaurants que hi ha dins del mateix recinte, però a aquella hora ganes de menjar peix no en teniem moltes. Vam fer una volta per allà i vam acabar la visita al mercat.
 

 
Des d'allà vam anar caminant fins a Ginza ,  el districte pijillo i comercial de la ciutat, on hi ha les botigues i grans magatzems de les marques més importants. A la hora que era, estava tot tancat, així que una altra vegada, una imatge que després seria rara, el carrer principal de Ginza quasi per a nosaltres sols ..
 
Vam seguir caminant fins l'estació de tren de Tòquio (ja hi haviem passat dues vegades, el primer dia i el dia anterior). Allà ja es començava a veure una mica de moviment de "camises blanques " que anaven cap a treballar. 
 

D'allà vam seguir la caminada fins el jardí del palau imperial. Allà vam veure el pont que fa de km 0 (rollo puerta del sol de madrid). Com que voliem anar al edifici Sony, i encara estava tancat, vam anar un moment al ryokan a fer una rentadora per fer temps i vam tornar a Ginza. I després de fer una volta amb els carrers ja plens de gent i activitat, i trovar-nos els bombers de Tòquio en acció ,  vam anar a remanar totes les novetats de Sony al seu edifici.
 

 
Després de dinar per allà, vam agafar el metro, i vam anar cap a Shibuya , un dels barris que més em va agradar. Des de l'estació vam observar (i  filmar ) la cruïlla més famosa del món. Des de Shibuya vam entrar al parc Yoyogi. Després del parc, vam passejar per Harajuku , la zona "més jove" de Tòquio. 
 
 
Al vespre, vam decidir anar a Roppongi , tot i anar avisats, aquesta va ser la zona que menys ens va agradar, i potser podria haver estat totalment prescindible. Per fer-se una idea, un Lloret de mar a lo japo.
 
 
    
19/08-> Tot i que ja hi haviem estat, aquest matí el vam dedicar a fer la "visita oficial" al barri de Ueno . En el parc de Ueno es concentren els museus més importants de la ciutat, però també on es concentren molts dels "sense sostre" de Tòquio. Alla vam veure com feien cua per tal de poder menjar alguna cosa, una imatge impactant a un país com Japó. Després del parc vam fer una volta pel mercadillo que hi ha sota la via del tren i vam fer una volta pels carrers d'aquest barri.
 

Un cop vist Ueno, metro un altre cop i cap a Asakusa, un barri en el que t'oblides que estàs a una metropoli com Tòquio, ja que sembla més un poble del interior de Japó que un barri de la capital. Allà vam veure un suposat lluitador de sumo, ja que tots els japoneses estaven fent-li fotos. També vam anar a veure les botigues que preparen els menus de mostra que s'utilitzen als restaurants japonesos.
 

Després de dinar vam anar a Akihabara (o akiba ) , el barri de l'electrònica. Alla vam passar-hi tota la tarda, comprant algunes xorrades a les botigues de manga, mirant ofertes, ordinadors, consoles , etc..  
 

A la nit, per sopar vam decidir tornar a Shibuya, per veure el barri que més ens havia agradat durant la nit. Allà vaig topar-me amb un dels "famosos" conos gegants que fan servir al japó (l'únic que vaig veure en tot el viatge).
 
 
20/08-> A primera hora del matí vam anar a Shinjuku , el barri dels gratacels de Tòquio. Després d'esmorzar per allà i fer una volta pel barri, vam anar cap a les oficines del Govern Metropolità , uns dels edificis més alts on s'hi pot pujar gratuitament. Allà, tot i que no feia un dia molt clar, ens vam poder fer una idea de la immensitat de la capital japonesa.
 

 
Sortint de les oficines, voliem visitar el museu dels WC, però el vam trobar tancat. Des d'una 25a planta, també vam estar una estona observant les vistes, tot i que no eren tant espectaculars..
 

 
Després de Shinjuku vam anar al barri de Ikebukuro, un barri que ni fu ni fa, també prescindible per a una visita a Tòquio. A la tarda vam anar al museu d'art contemporani de Tòquio.  Allà vam veure una exposició que em va encantar sobre les tècniques d'animació dels dibuixos animats japonesos (anime).
 
  
Vam tornar al ryokan, vam fer la maleta, vam anar a sopar i cap a dormir... 
 
21/08-> Ens vam llevar ben aviat per anar cap a Narita a agafar l'avió de tornada. Quan arribem ens diuen que hi ha un retard de 2 hores...vam haver de fer temps allà l'aeroport fins que finalment vam poder volar fins a Munich , i després fins a Barcelona..
blog comments powered by Disqus

Additional information