networking

KISS DP-600 i LINUX

Ja feia temps que buscava un aparatillu que em deixés reproduir els arxius del meu ordinador (videos, fotos, audio) al menjador. Fins ara tenia 3 cables RCA que em permeten reproduir els arxius del ordinador al televisor i/o al amplificador de la sala d'estar. Per la música de puta mare, però pel vídeo no m'acavaba d'agradar, sobretot quan un està al ordinador i l'altre al sofà i vol veure algo del ordinador. Tot i que amb l'xorg.conf és fàcil separar les dues sortides, el que volia era que el que està al sofà pogués controlar la reproducció, sense haver de tocar els collons al que està al ordinador (també havia provat de fer servir el teclat i mouse sense fils des de la sala d'estar, però no acaba d'arribar bé el senyal).

Així que mirant diferents solucions, com el Neuros OSD, vaig decantar-me per el KiSS DP-600, bàsicament pel tema wi-fi, ja que el tub que va de la sala d'estar al ordinador ja està ple amb els cables RCA, i per tant no podia passar un cable RJ-45.

 

En teoria el funcionament és fàcil, el KiSS es connecta a la xarxa (sigui wifi o cablejada) i al ordinador en qüestió, has de tenir instal·lat el software PC-Link, que, com no, només està disponible en windows i MAC. I a través del protocol UPnP, pots compartir Audio, video i fotos. Abans de comprar, vaig mirar com podia fer-ho des de Linux, i hi ha varies solucions, i em vaig quedar amb kissd, un daemon que fa la funció del pc-link, que en menys d'un minut està instal·lat i configurat.

Finalment, amb l'ajuda de la Marta, vaig comprar el kiss dp-600, i la veritat és que va de puta mare, l'streaming que fa l'ordinador cap el kiss no es talla en cap moment, i l'accés als arxius és rapidíssim. A més té tot tipus de connectors de sortida. Que quan tingui (d'aqui molt de temps) una LCD com aquesta, anirà de puta mare...


 

blog comments powered by Disqus

Additional information