video

OPEN MOVIE EDITOR TÉ BONA PINTA

Ja fa uns mesos que tenia guardat en el delicious el link d'aquest editor de vídeo per a Linux. Avui l'he instal·lat i provat i la veritat que té molt bona pinta. Tot i que no m'hi he barallat gaire, només en 10 minuts he tingut la sensació que, tot i no ser tant potent com el cinelerra, la facilitat d'ús de Open Movie Editor és brutal. Tot i haver fet un parell de tallers de cinelerra, com que edito vídeo només de tant en tant, cada vegada que m'hi posava, havia de fer grans esforços de memòria per recordar com fer cada cosa. La interfície de Open Movie Editor és MOLT intuitiva, he provat de carregar diferents tipus de vídeo, i tots (ogg, mov, mpeg), excepte avi i dv, els ha carregat correctament. En definitiva, a primera vista pinta molt bé!
 

 
En una Ubuntu Gutsy es pot instal·lar des del repository universe. Així ho he fet, però no arrencava, donava el següent error:
 
musa@akira:~$ openmovieeditor
openmovieeditor: error while loading shared libraries: libGL.so.1.2: cannot open shared object file: No such file or directory
 
No sé si és per la gràfica que tinc (nvidia), però fent un enllaç simbòlic entre libGL.so.1 a libGL.so.1, ja s'ha solucinat el problema:
 
root@akira:~# cd /usr/lib
root@akira:/usr/lib# ln -s libGL.so.1 libGL.so.1.2
 
blog comments powered by Disqus

Additional information