video

DVB-T (a Mataró) amb KAFFEINE i HAUPPAUGE WinTV-HVR-3000

Fa mesos que vaig re-instal·lar la màquina, i des de llavors que no havia tornat a configurar la targeta de TV, una  Hauppauge WinTV-HVR-3000 amb DVB-T i DVB-S , a part de les típiques entrades S-Video i Composite . El cas és que amb Ubuntu detecta el dispositiu correctament, però amb els mòduls que carrega per defecte no funciona bé.
 

Seguint aquest fantàstic manual s'apliquen els patchs necessaris per tal de que la tarja de TV funcioni correctament sobre Linux. Un cop configurada, tenim diferents solucions per veure la televisió: Kaffeine , tvtime , xawtv , etc.. Per a mí la millor amb diferència és Kaffeine.
 

 
 
Per poder veure la televisió digital terrestre (DVB-T) des de Kaffeine, primer hem de saber a quin repetidor ens connectem, en el meu cas, des de Mataró és Collserola.
 
Si anem al menu de Opcions de DVB, podem seleccionar el llistat de canals DVB-T de collserola que porta per defecte Kaffeine, i ja podem veure "alguns" canals. El cas és que si ho fem així, hi ha canals que no tindrem sintonitzats, com és el cas de les televisions locals. Per tant, la millor opció és tornar a sintonitzar els canals des del menu canals, d'aquesta manera ens genera la llista de canals que realment rebem allà on estiguem.
 

En el cas de Mataró, la llista de canals és aquesta . Per aplicar-la cal copiar el fitxer a:
 /home/usuari/.kde/share/apps/kaffeine/channels.dvb. Ara només faltaria configurar el DVB-S, que al no tenir cable de satèl·lit que s'adapti a la targeta de TV ho deixo per més endavant.
blog comments powered by Disqus

Additional information