linux

SHUTTLE SS30G2 i LINUX

Aquesta setmana em vaig comprar un ordinador nou. Un shuttle SS30G2 per fer de servidor, per casa (processador Intel i disc SATA ). El dissabte quan vaig arribar a casa, el primer que vaig intentar fer va ser instal·lar Linux a la màquina. Aquí va començar el meu petit calvari d'aquest cap de setmana. 
  
 
Tenia l'intenció d'instal·lar CentOS , però en el moment de detectar-me tant la tarja de xarxa com el disc SATA, tenia problemes. Després vaig provar d'arrencar amb el cd d'Ubuntu, però tampoc em detectava el disc. Vaig trobar varies solucions al problema, que era dels drivers SiS tant de la tarja de xarxa com del disc SATA. 
 
Vaig agafar un disc PATA , i el vaig connectar a la màquina. Vaig instal·lari CentOS, i vaig compilar el kernel (seguint aquests passos ), (feia temps que no comilava un kernel!!) per tal  d'instal·lar-hi els drivers correctament. Vaig fer funcionar perfectament la tarja de xarxa, i aperentment els mòduls de SATA també però no hi havia manera de detectar el disc correctament.
 

 
Finalment, avuí, després de mil i una proves, he instal·lat la versió server d'Ubuntu testing en el disc PATA.  Un cop instal·lat, he detectat perfectament el disc SATA!!, en el que hi havia, tot i que jo no havia demanat ni pagat, una instal·lació de windows. Amb parted i mkfs he particionat i formatejat de nou el disc, sense deixar rastre del windows. Seguidament he desconnectat el disc PATA i he reiniciat l'ordinador amb el cd d'instal·lació d'ubuntu testing, sopresa: em detectava el disc en el procés d'instal·lació!! (PUTO WINDOWS, no se per què encara, però amb el windows isntal·lat a la partició no hi havia collons de detectar els discs SATA durant l'instal·lació de Linux, sense windows els detecta de puta mare...).
blog comments powered by Disqus

Additional information