streaming

STREAMING EN DIRECTE DE TV3 en OGG

Fa uns dies vaig rebre un correu d'una llista (no sé quina) que comentava les proves pilot que estava fent TV3 per en directe a través d'Internet. La pàgina és aquesta. Doncs la grata sorpresa és que com veureu fan l'streaming en dos formats, en windows media i en el format lliure ogg (vorbis + theora). Crec que és una molt bona notícia que s'utilitzin aquests format lliure en una servei que ha de ser per a tots els ciutadans (lo que no és tant bona notícia és que aquest fet sigui notícia). 

  

Per fer aquest streaming, utilitzen els serveis de flumotion, software lliure per fer streaming, de l'empresa de Barcelona Fluendo. A la pàgina de la prova pilot, veiem que tenim dues finestres, a la primera (esquerra) s'ens executarà un applet de java anomenat cortado, que ens farà de reproductor del streaming en format ogg, des de qualsevol navegador. (l'altra finestra no ens importa gaire, és on s'envia l'streaming en format windows media).

  

Si no volem executar java, doncs podem agafar l'enllaç del streaming, mitjançant per exemple, firefox i el plugin UnPlug (molt útil per cert), que d'una web ens mostra tots els enllaços a arxius multimedia que hi ha. Doncs, UnPlug ens dóna l'enllaç cap a l'streaming en ogg, que és:

http://195.10.10.104:80/tv3/tv3/low.ogg?audio=1

Doncs amb aquest enllaç i el fantàstic videolan (que s'ho traga tot), podem veure l'streaming ogg a través del reproductor. (Fitxer->Obre flux de xarxa, seleccionem HTTP/HTTPS/FTP/MMS, i introduïm el link de l'streaming, i ja veurem la prova del 324 amb el reproductor.

 

blog comments powered by Disqus

Additional information