streaming

SOPCAST + VIDEOLAN = FUTBOL GRATIS

Avui jugava el Barça, però ahir vaig sortir i tenia ganes de fer un diumenge perro després d'una ressaca. El problema és que feien el partit en ppv, i no tenia ganes ni d'anar al bar a veure'l. Així que després de dinar, he fet el que feia temps que tenia ganes de fer, instal·lar-me un programilla de P2PTV i veure el futbol estarrufat al sofà de casa.

Després de mirar una mica, he optat per sopcast, que té una versió per linux. Per fer-lo funcionar simplement hem de baixar el paquet, descomprimir-lo, i a dins ens trobem amb un executable: sp-sc (si no tenim la llibreria libstdc++5, també l'hem d'instal·lar). Per saber quina cadena de televisió retransmet el partit, podem visitar rojadirecta.com, que ens diu totes les transmissions esportives del dia, i a quines cadenes i amb quins programes P2PTV es retransmeten.

 

En el meu cas he hagut de seleccionar les emissores que ho feien amb sopcast (n'hi ha varies). De la mateixa rojadirecta.com, copiem la URL que ens indica pel partit que volem veure, per exemple: 

sop://211.152.34.35:3912/6543

Aquest cas, es tracta de la URL de la cadena xinesa Guangdong Sports. I executem la següent comanda amb aquesta URL:

 ./sp-sc sop://211.152.34.35:3912/6001 3908 8908

On el segon paràmetre (3908) és el port TCP per l'intercanvi de parts, i el tercer paràmetre (8908) és el port TCP per on es genera el flux de vídeo. Un cop tenim aquest procés executant, estem generant el flux de vídeo de la retransmissió, per tant ara cal accedir a aquest flux, que es genera per la URL http://localhost:8908/tv.asf (en cas de voler accedir al flux des d'una altra màquina substituïm el localhost per la IP de la màquina que està generant el flux).

Per capturar aquest flux de vídeo, com no, farem servir (al menys jo) videolan. Fitxer->Obre un flux de xarxa, seleccionem la opció HTTP/HTTPS/FTP/MMS i introduïm la URL del flux que genera el sopcast, és a dir http://localhost:8908/tv.asf. I al cap d'uns instants ja podem disfrutar del partit (he començat per l'Arsenal-Manchester, i he seguit amb el Barça-Nàstic).

La qualitat no és molt bona, però acceptable. I l'idioma (xinès) jo no l'entenc, per tant podem obrir un altre vlc i posar-hi la retransmissió del partit d'alguna ràdio a través d'internet, on el retràs respecte el TVP2P en el meu cas ha estat considerable. 

Ara només faltava poder veure el partit des del sofà, així que he recuperat el cable rca de vídeo que em va de l'ordinador a la tv del menjador. I amb el twinview de nvidia, (que es configura amb un plis amb  la comanda nvidia-settings), he pogut veure el partit sense moure'm de casa ni pagar.

+info: video sobre la televisió en directe per internet a vilaweb.tv

 

 

blog comments powered by Disqus

Additional information